Komposztláda

F e l h í v á s

Az „Észak-Balatoni Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Rendszer továbbfejlesztése” beruházásban érintett települések számára meghirdetett komposztládához jutási lehetőséggel Kapolcs község Önkormányzata is élt, amely a vártnál jóval nagyobb érdeklődést váltott ki. Mivel a rendelkezésre álló keret véges, a Konzorcium szeretné, hogy abból minél többen részesüljenek, és jusson minden településre, ezért néhány részletet az alábbiak szerint pontosítanak:

  • Azért, hogy minél többen élvezhessék a komposztálás előnyeit, háztartásonként 1 db komposztáló ládát lehet igényelni.
  • Azért, hogy minden település hasonló eséllyel részesülhessen a rendelkezésre álló komposztáló ládákból, és mindenhová arányos mennyiségű láda jusson, szakmai szempontok szerint meghatározták a településenként igényelhető ládák számát.

Ez a mi településünkön 50 db. (A szempontok között szerepelt a településméret, településszerkezet, gyűjtőkörzeten belüli elhelyezkedés, a gyűjtőkörzetben alkalmazott hulladékgyűjtés módja, a pályázatban vállat szempontok, illetve a korábbi pályázatokon nyert mennyiség is.)  A ládák igénylése kizárólag internetes regisztrációval történhet a projekt honlapján:

www.komposztaljunkegyutt.hu

A regisztrációt egyénenként kell elvégezni, amennyiben az igénylőnek erre nincs lehetősége, az Önkormányzaton ehhez segítséget nyújtunk.

A regisztrációról a rendszer automatikus válaszlevelet küld a tudnivalókkal. Azok, akik a településre jutó mennyiség  elfogyta  után regisztrálnak, tartaléklistára kerülnek, és az esetlegesen fennmaradó keretből kaphatnak ládát, amiről a válaszlevélből értesülnek.

Kapolcs, 2013. február 27.

Márvány Gyuláné sk.
polgármester