Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésekről

A Központi Statisztikai Hivatal és az általa alapított Statisztikai Elemző Központ Korlátolt Felelősségű Társaság (STATEK Kft.) Kapolcs településen, a KSH elnöke által 2016. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti neve és nyilvántartási száma:
„Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, havi naplóvezetés, OSAP 2153; éves kikérdezés, OSAP 2154; kiegészítő modul, OSAP 1968”

Az összeírási munkát igazolvánnyal ellátott kérdezők végzik. A mintavétel reprezentatív, vagyis a címek kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtjuk végre.

Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból történik. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeljük, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járunk el.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon 8 és 15 óra között a 88/620-218 telefonszámon adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal biztosít tájékoztatást.

Tájékoztató levél letöltése PDF formátumban.