Erő- és munkagépek beszerzése

Önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése Taliándörögd és konzorciumi partnere Kapolcs, Vigántpetend önkormányzat számára.

Pályázati azonosító: 1824288856

Támogatás összege: 18 736 530 .- HUF

Támogatás mértéke: 85%

A Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.31.

 

Kedvezményezettek neve:

Taliándörögd Község Önkormányzata, Kapolcs Község Önkormányzata, Vigántpetend Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma:

VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 – A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése.

A projekt az Európai Unió 85%-os intenzitású támogatásával, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

https://ec.europa.eu/agriculture/

A projekt rövid tartalma:

A projekt célja, hogy Taliándörögd, Kapolcs és Vigántpetend községek önkormányzatai konzorciumi szerződés keretében közösen beszerezzék a helyi kül- és belterületi utak karbantartási, felújítási munkáihoz szükséges erő- és munkagépeket. Ezáltal teljes mértékben hozzájárul a felhívás céljának megvalósulásához.

A fejlesztés során elsődleges szempont, hogy az egyes települések által beszerzett erő- és munkagépek jól kiegészítsék egymást és kompatibilisek legyenek a Kapolcson és Vigántpetenden már meglévő gépekkel. Cél, hogy kialakulhasson egy minden igényt kielégítő közös géppark, mellyel együttműködésben, gördülékenyen, költséghatékonyan meg lehet oldani a három település utjainak karbantartását.

Beszerzett eszközök:

Taliándörögd: 1 db. Zoomlion/Chery RK504 traktor , 1 db. Vario-200 hóeke, 1 db. út menti árok ásó és tisztító gép, 1 db. COSMO PS-500 só- és granulátum szóró, 1 db. GardenGo AGL-145 padkakasza, 1 db. Procomas BSH3F80 rézsűkasza, 1 db. CZTL 250 vonólap (gréder).

Kapolcs: 1 db. GardenGo SP-160 hótoló és első 3 pont kiépítése
1 db. LEKO 1,7 vonólap (gréder), 1 db. Negri R185T ágaprító, 1 db. LW-6 árokásó adapter, 1 db. COSMO PS-300 só- és granulátum szóró

Vigántpetend: 1 db. GardenGo EFGC-165 szárzúzó, mulcsozó, fűnyíró, 1 db. LEKO 1,7 vonólap (gréder)